duminică, 1 septembrie 2013

1 Septembrie 2013, start la scumpiri

  În primul meu articol scriam că drumul evanghelic este greu, este anevoios. Acum, pe zi ce trece, observ că nu numai drumul evanghelic este anevoios, ci viaţa însăşi...Din ce în ce mai grea...viaţa noastră, a românilor, devine imposibilă...graţie "grijii" pe care "ne-o poartă" cei care ne guvernează, fără cel mai elementar bun-simţ!
  Toată sîmbăta am văzut la televizor un circ cu saltimbancii unui partid în frunte cu prim-ministru Vitor Ponta. Este omul acesta de-o nesimţire ieşită din comun. S-a înarmat cu un tupeu mare cît viitoarea "Catedrala a Neamului" ( şi ea, o invenţie a unui alt personaj notoriu ca şi tupeu), şi ne sfidează c-o degajare demnă de Cartea Recordurilor! Şi cum cartea Recordurilor e arhi-plină de tot felul de imbecilităţi ABSOLUTE, nu m-ar mira să-l găsim, într-o bună-zi şi pe prim-ministrul nostru în toul excrementelor...ş-apoi să se creadă cineva!
Am tot schimbat canalele, dar..degeaba. Ponta se furişa, subtil, teleportîndu-se pe oricare dintre canale, apărîndu-mi iar şi iar, în faţă, cu un dispreţ greu de îndurat...Am închis, pînă la urmă, TiVi-ul şi am  purces la lecturarea unei carţi, lucru mult mai plăcut sufletului meu...
 Duminică, 1 sept 2013, deschid, pe la 4 după-amiază, televizorul. Ca un făcut, spre necazul meu, nimeresc pe un canal de ştiri, unde un reporter ne explica, cum că, începînd din 1 sept se ieftineşte pîinea. Că, iată ce hatîr ne-a făcut guvernul!!!..
Din reportaj, reieşea că, în fapt, preţul la pîine ar scădea, cam cu vreo 10 banuţi, la pîinea de 1 leu. O picătură într-un ocean!, aş zice. Avînd în vedere că, mutînd canalul, dau de ŞTIREA cea mai ŞTIRE, aceea că, începînd cu 1 sept 2013, guvernul a dat startul la scumpiri. Şi începe enumerarea: taxa pt traversarea Podului de la Cernavodă şi alte Poduri, accize la blănuri şi etc, scumpirea biletelor la CFR, posibila "deposedare" a unor bătrîni de ceva beneficii de la Stat, accize la autoturismele cu capacitatea mai mare de 3000 cm cubi,etc, etc...
Păi, oameni buni, nu este acel 10 bănuţi reducere la pîinea de 1 leu, praf în ochii românilor? Comparaţi, aşadar, vă rog, ce înseamnă toate scumpirile care încep cu 1 Sept 2013, cu acel 10 bănuţi mai puţin la pîinea de 1 leu. Insignifiant!!! Un circ total! Un afront la adresa cetăţenilor români!
  Guvernul român îi sacrifică, rînd pe rînd, zi de zi pe cei pe care-i...guvernează, fără niciun resentiment...
Aşadar, dragi români, pregătiţi-vă sufleteşte! Au venit ..SCUMPIRILE!!! Ne aşteaptă ZILE GRELE!

2 comentarii:

  1. Asta a fost de-a lungul vremurilor "paine(ieftina zic ei) si circ"

    Nicu

    RăspundețiȘtergere
  2. Circ, circ şi iar circ!!!! Doar Circ! Pîinea e..butaforie!!!

    RăspundețiȘtergere