vineri, 10 ianuarie 2014

Inselatii si nebunii, care fac pe preotii...

  In 2013, mai spre toamna, urmare a vizionarii unei emisiuni la un post TiVi, am scris un Articol, pe care-l intitulasem: "Johanis de Basarab, alias pr I". Ma asteptam, "cu spaima", sa ma "interpeleze", in stilu-i caracteristic, "cu-o binecuvintare" , taman..Johanis! "Marele maestru" intru ale " binecuvintarilor"!! Dar..n-a fost sa fie asa ( spre Slava lui Dumnezeu!)!!! Dimpotriva!
 Am aflat, "pe surse", cum ca, "se sensibilizasera", in schimb, mai multi.."Johanisi"!!! Pfuiii!! Ce ma fac, cu-atitea "anateme"?!!! 

 Pentru cine nu a citit articolul, am sa amintesc aici, acum, ca, incepusem asa:
"Unii, inselati fara sa stie ( ?! ), nu fac pe nebunii, ci sint nebuni, cu-adevarat ( dupa vorba si dupa purtari ), si in loc sa-si bata joc de draci ( asa cum isi inchipuie ei, batind, chipurile, la Molitve pe Youtube, si prin casele fraierilor -care-i ia pe acesti indraciti, drept preoti ( din pricina hainelor pe care ei  -indracitii adica-, le poarta!!! ), ( o spun cu toata responsabilitatea greutatii cuvintului rostit )-, s-au facut pricina de inselare lor insisi, dupa zicala: 
" Crezind ca sint intelepti, oamenii au ajuns nebuni!" ( Romani 1; 22 ) 
 ( cine vrea, poate rasfoi Articolul "Johanis de B.., scris pe Blogul drumulevanghelic.blogspot.com, duminica 6 oct 2013)
 Atunci cind am scris Articolul, m-am abatut de la "subiectul propriu-zis", si am scris, in fapt, despre alt "Johanis" decit cel despre care intentionasem sa scriu. Si am scris despre personajul prezent in emisiunea acelui Post TiVi cu staif, care ma intrigase cu tupeul lui incredibil si cu "seninatatea" cu care-si aducea "argumentele" pe tava. 
  Tupeul incredibil, cu care un individ dubios, slinos, burdihanos, caruia i se zareau aburii alchoolului ingurgitat, cantitativ, de cu seara, dar care, imbracat acum in haine preotesti, se dadea drept preot, si mare traitor duhovnicesc, m-a determinat sa incropesc, la urgenta Articolul din 6 oct 2013, si sa punctez doar, in mare,"abaterile" "personajelor" in cauza. 
Sint multi! Unii sint ceva mai...discreti! Altii sint ceva mai vizibili in peisaj. Toti au mare indrazneala! Insa, asta avea si are atita tupeu, incit iese, MULT, in fata, "ostenindu-se" sa se faca vizibil si.."trudind" sa para credibil! Ba mai mult, ca sa convinga, individul slinos, invoca faptul ca ar fi un ..mare "facator de minuni", aducind ca argument utilizarea de catre el, si fluturind totodata, prin fata ecranului si a moderatorului emisiunii respective, o Psaltire ponosita si slinoasa ( pe care el, chipurile "o citea" neincetat, din `90! "Mare rugator, domle`!!!" "Mare Avva"!!!... ), si "subliniind" chiar cu exemple SF, cum ca, in urma rugaciunilor sale "fierbinti", a gasit, mergind pe strada, o suma mare de bani, intr-un mototol de ziare!!! Ma mir ca nu l-a interpelat, a doua zi, politia!!!, dar..hai, fie! E "norocul" omului! Nu poti sa i-l iei!
  Il stiam, oarecum, din vedere, pe burdihanosul slinos, si stiam ca fusese, si el ( ca multi altii ), cindva preot, dar ca fusese caterisit. Stiam ca se aciuase, apoi, pe linga o Grupare Paralela, dar ca "n-a facut purici multi" nici acolo, ca "l-a caterisit" si BOSS-ul  Gruparii respective. De`, gunoaiele-gunoaie, se depun la fund, pina la urma!!! Asta dupa ce mai inainte ies in fata ca paduchele!!!...
  Auzisem despre personaj -o sai spunem Mihail B-, mai demult, prin 2005, tangential, dar in 2013, aflasem mai in amanunt, cum ca isi bate sotia pina la epuizare, ca doamna bagase divort, dar intre timp s-a razgindit -si se pare ca ar fi facut asta de cel putin 2 ori!!-, ca se-mbata ca un porc, si face scandal, pina trezeste tot cartieru` si  cheama politia, ca-si exploateaza copii, trimitindu-i la "un alt fel de cersit" prin oras, stiam ( ca-l vazusem ) ca umbla nearat-nesemanat, pe la mormintul parintelui Ilie Lacatusu ( grabnic ajutatorul, si facator de minuni -prin lucrarea lui Dumnezeu pe care-o are cu SFINTII Sai-; dar unde, din pacate, se mai aciueaza, din cind in cind, si rataciti din acestia, care merg pe acolo in racolarea de "clienti" in ale sfestaniei... ). L-am vazut la capela parintelui Lacatusu, imbracat in sutana lui slinoasa, bagindu-se-n seama, cu "povete si pilde"  si bla..bla-uri.."biblice". De`, Satan, stie Biblia pe de rost! El, Satan, este "cel mai mare teolog"! "Seamana" omu`, ca de`, cindva, poate chiar in viitorul apropiat,  sa culeaga "niscai roade"!!! Si..aud ca ..a cules!!! Mai o sfestanie, mai un parastas..."are Balta peste", ca deh`.."prostime", la greu! "Mare-i gradina Domnului!" Treaba e ca n-am sa-nteleg niciodata, de ce l-as chema pe un raspopit pe care l-am intilnit, aiurea-n tramvai, pe coclauri, sa-mi faca sfestania in casa, in loc sa ma duc la preotul Bisericii din colt, pe care-l cunosc de-o viata???!!! Dar, ma rog! Nu-i problema mea!!!...
  Ca ras-ras-popitul nostru e o hahalera, stiam! Ca-si trimite copiii la "un alt fel de cersit", stiam! Ca are patima masinilor, stiam! Ca-i slinos, se vede de la distanta ( Si-apoi e strict problema lui dac-i place asa!; Poate-i "certat" omu` cu apa si sapunul! )! Ca se-mbata ca un porc si face scandal, stiam! Ca-si bate nevasta, e strict problema ei, dac-i permite asta! Dar ca sare la bataie, impotriva propriului lui prieten, si-i da-n cap cu ce apuca... asta nu-mi puteam imagina!!...
Treaba e ca, ras-ras-popitu` nostru n-a tintit-o drept "la mir", ci i-a nimerit-o "amicului", mai spre..ceafa, de l-a lasat lat, una cu pamintul!!! Putea, Doamne fereste!, "sa iasa altceva" din "miruirea" asta!!! Apoi, cine i-o fi vazut, nu banuia ca sub sutana celui care loveste un om -asistat, poate neputincios, de fiul sau- se afla un ras-ras-popit.  Si, uite-asa, degraba s-ar fi zis, cum ca: "uite ce fac preotii!"...Si iar aveau tabloidele sa verse cerneala din belsug, ponegrind Biserica lui Dumnezeu!
 Noroc insa ca "trebusoara" s-a  disputat, mai in privat, la  "lumina" intunericului, in poarta casei unui alt "amic" de-al lor. Si n-au vazutara decit vreo 6-8-10 ochi...iar "pretenu"..agresatu`, "incasatorul mirungerii", l-a iertat pe agresor! Pardon, pe "parintelul"! Pe principiu: "nu ma mai pun cu nebunu`, ca are mintea odihnita"! Sau..ma rog, poate dintr-un cu totul alt principiu! Nu stiu!...
  Personal, nu am nimic impotriva celor care, vor ei in casele lor, sau in Asociatiile pe care le fac ( unindu-se 2 sau 3, sau mai multi, in Numele lui Hristos ), se aduna, si facind rugaciuni, se roaga, pe principiul: "unde sint 2 sau 3, in Numele Meu, acolo sint si Eu"! Dar, de aici si pina la a te da drept ceea ce nu esti in realitate, imbracind haine preotesti, si folosindu-te de cele sfinte ale lui Dumnezeu, pacalind lumea, pentru bani, e o treaba cam cu..cintec Satanicesc!
 Voie buna "parintele" Mihail! 
Aaa!!! Scuzati! Sinteti mai multi Mihail(i)? Stiu, scumpicilor! E  Feisbucu` plin cu d-alde voi!...
 Atunci sa fim mai expliciti: "parintelului" Mihail B. Ras-ras-popitu`! "Avva di Sebastian"...fost "coleg", cindva ( pentru putina vreme ), cu.."Johanis de Basarab"...


PS: Atentie, asadar, dragi cititori, la ..sutane! Mai exact, fiti atenti la ceea ce ascunde sutana! Nu va lasati inselati de vorbele lor mierose! Au un talent de numa-numa!!! 
Trimiteti-i la munca, pe sarlatani! Caci unii dintre ei, se ostenesc mai mult muncindu-se cu numarul paharelor. Sau, si mai grav, se ostenesc, la greu, sa-si bata nevasta, copiii... prietenul!!!  
Cit priveste facutul sfestaniei, sau.. capatiiul muribundului, chemati preotii lui Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu